18 Aralık 2009 Cuma

araf



...



"burada çatılar çığlık atsa da konuşan sokaklardır.öfkesi bilenmiş, hüsrana bulanmış, tortu tortu keder ve katman neşeli seslerin karışımıyla sokaklara zonklar hayat; şehrin üzerinde asılı duran uğultuya eşlik eder denizin daimi hışırtısı, bu cehennemi tarrakayı önüne katıp götürmek istermiş gibi. bitimsiz dalaşların şehridir istanbul – erkeklerle erkekler, kadınlarla erkekler, hayatla ölüm arasında. velvele öyle kesiftir ki en hafif bir çıtırtı bile uzaklardaki bir çığlıkla bütünleşerek ana ezginin dokusunu emiverir.dikkatle kulak kabartırsanız alttan alta ritim fark edersiniz.istanbul’da sokakların nabzı, üzerlerinden akıp giden hayatınkinden daha ahenkli atar."



" grift sokakların şehridir bu şehir. sanki bütün bu abideler, asırlık malikâneler, genişleyen banliyöler hatta denizin kendisi dahi bulundukları yere sırf sokaklar onlara açılsın diye konmuşlardır. buna mükabil her sokak bir öte diyara uzanan geçitten ziyade şimdi tümüyle, dönüşsüzce kaybolmuş bir yoldan doğan sapaktır. istanbul'da önemli olan sokakların sizi götürdüğü yer değil kendileridir. belki de bu yüzden bütün şehir orta yerde kesiliveren çıkmaz sokaklarla doludur."

...




6 yorum:

  1. En kısa zamanda okumak istiyorum bu kitabı. Bol okumalı günler dilerim. :)

    YanıtlaSil
  2. merhaba
    ben blogunuza çok tesadüfi bir şekilde ulaştım.
    bu postun içeriğindeki fotoğrafı nerden bulduğunuzu sormam icap ediyor, zira hakikaten mühim benim için. wall paper formatında yüksek çözünürlü bir haline ulaşabilir miyim acaba?

    biliyorsanız ya buradan yorumlayın ya da nolur benimle yildirim.ece.86@googlemail.com üzerinden iletişime geçin.

    teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  3. üzgünüm hatırlamıyorum nerden bulduğumu ama fotoğrafın üstünde yazıyor kime ait olduğu.
    ben teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. Biliyor musunuz üniversite 1. sınıftayken başlayıp zar zor yarısına kadar gelmiştim Araf'ın. Bırakmıştım ama, dayanamamıştım. Beğenmedim mi? Hayır. Çok da incelikli bir kitaptı ama ilerleyemiyordum. Gerçekten her kitabın bir vakti var, buna inanıyorum.
    Yakın bir vakitte okuyacağım inşallah Araf'ı

    YanıtlaSil
  5. araf mümkünse okunmalı :) benim niteliksiz adam macerama dönmüş sizin araf'ınız.

    YanıtlaSil
  6. En yakın zamanda okunmalı sanırım:)
    Blogunuz çok hoş emeğinize sağlık..içinde kitap var ki herşey var demek..
    sağlıcakla..

    YanıtlaSil